In Memoriam

Tekst geschreven door Sylvain Lamont.

Het is werkelijk niet te vatten, het nieuws sloeg in als een bom. Marc Van Cauwenberghe is overleden. Ikzelf ken Marc reeds meer dan 50 jaar, een groot deel daarvan brachten we samen door rond de bestuurstafel maar ook op de Finse piste kruiste ons pad zich meermaals. Marc was een en al sport en niet alleen als bestuurslid of organisator. Hij was gebeten door de loopmicrobe als geen ander. Tot op vrij hoge leeftijd liep hij zelfs nog marathons. Het is ondermeer dank zij hem dat de Finse piste er gekomen is op de Kerkakkers. We zaten in die tijd samen in de raad van bestuur van de sporthal, hij als voorzitter, ik als bestuurslid en van daaruit is de roep om een eigen piste gekomen. We stonden ook samen aan de wieg van de huidige joggingclub die mede dank zij de aanleg van de piste ontstond in 2003. Dat hij precies op die piste, “zijn piste” het leven liet is een niet te voorziene scenario. Mogen we het zeggen, ik denk dat Marc zich geen mooier levenseinde heeft kunnen inbeelden, ik vermoed dat hij hiervoor zou willen tekenen hebben.
Maar Marc was veel meer dan voorzitter van de joggingclub. Marc was ook samen met Roger Marlier (overleden op 31.01.2022) de man die destijds voetbalploeg Jupiter Nokere draaiende hield en de fusie tot het huidige KFC Nokere Kruishoutem mee vorm deed krijgen.
En naast zijn inzet voor het voetbalgebeuren was hij vooral bekend vanwege zijn betrokkenheid bij Nokere Koerse. Toen het vroegere bestuur aldaar ophield te bestaan was hij er als de kippen bij om in 1963, opnieuw samen met Roger, het nieuwe bestuur Nokere Sport op te richten. Nokere koerse was gered en in 1986 werd hij er voorzitter, een functie die hij zou uitoefenen tot in 2020. Onder zijn voorzitterschap groeide de kermiskoers uit tot wat hij nu is geworden, een UCI koers net onder de topklassiekers.
Het mag duidelijk zijn, Marc Van Cauwenberghe is een icoon inzake sport en het hele sportgebeuren in Kruishoutem en Nokere. Hij zal enorm gemist worden. Wij van onze kant zullen hem steeds herinneren als de ietwat nonchalante, af en toe wel eens raar uit de hoek komende jogger maar met een gouden hart voor de mensen en de sport.
Namens de club bieden wij aan zijn partner Martine en de hele familie onze diepste blijken van
medeleven aan. Het ga je goed Marc!
Namens medebestuurslid Veronique en mezelf.
Sylvain Lamont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s